Centrale pomp put DN3000 DMV Friesland Campina geplaatst.

Eind februari is bij de multinationale zuivelonderneming Friesland Campina een nieuwe Glasvezelversterkte kunststof Vinyl ester pomp put geplaatst. De put is bijzonder vanwege zijn grote diameter van 3000mm. In de put komen meerdere afvalstromen samen.

 

Het afvalwater kan een temperatuur hebben van 50C en daarom is er gekozen voor de harssoort Vinyl ester. Deze harssoort is bekend om zijn uitstekende chemische bestendigheid bij hogere temperaturen tot wel 100C. Totaal zitten 6 aansluitingen van verschillende materialen, zoals RVS en PP, op de put. De afvalstromen komen o.a. van het zogenaamde “tanken lokaal”. Deze tanks worden regelmatig gereinigd via een zogenaamd CIP procedé. Om dit zo duurzaam mogelijk te doen worden de CIP spoelingen zo veel mogelijk hergebruikt. Het CIP water wordt in de HOBAS pomp put verzameld en vervolgens overgepompt naar een buffertank. Hier wordt het CIP gereinigd om weer als CIP water te worden ingezet. Bij calamiteiten is er een overstort in de put geplaatst die zorgt dat de put niet kan overstromen, het overtollige afvalwater wordt dan tijdelijk elders gebufferd.

 

De centrale pomp put is in volle tevredenheid van de opdrachtgever geplaatst en is in maart 2013 in gebruik worden genomen.

 

HOBAS Benelux BV heeft veel ervaring in vergelijkbare toepassingen. Heeft u ook een toepassingen waar chemicaliën in combinatie met een hoge temperatuur een rol spelen neemt u dan gerust contact met ons op. Wij kunnen u van een goed advies voorzien en u een passende oplossing bieden.    Subscribe to Newsletter