Zinker Garenkokerskwartier te Haarlem

In het Garenkokerskwartier te Haarlem diende de nieuw aan te leggen riolering de Garenkokerskade te passeren. Aangezien de Garenkokerskade niet lang en zeker niet vaak afgesloten mag worden zocht men materiaal met een zeer lange levensduur wat snel/ flexibel te installeren is.

 

HOBAS GVK-CC leidingen zijn door de eigenschappen: lichtgewicht, eenvoudig bewerkbaar, eenvoudig aan te sluiten op andere materialen en duurzaam uitermate geschikt voor wanneer het even niet meer lomp rechtdoor kan. Onze zinkers zijn situatie afhankelijk te installeren.

  

Men kan er voor kiezen diverse aangeleverde delen ter plekke in elkaar te lamineren en het geheel in 1 keer in het natte af te zinken. Een andere optie is de diverse delen ter plaatse in het droge stuk voor stuk op de juiste positie te verbinden met de FWC koppelingen en een licht verstevingingslaminaat over de koppelingen te maken. In Haarlem heeft men gekozen voor de laatste optie.

 

De zinker heeft de volgende eigenschappen:

CC-GVK Zinker DN 1000 mm

Lengte: 46 meter; geleverd in 3 delen

Drukklasse PN6 Drukklasse PN6 Volgens ISO

Stijfheidklasse SN 10.000

Nominale middellijn 1000 mm

Diameter uitwendig De 1026 mm

Wanddikte 24,1 mm  

 

De zinker werd aangelegd door AFEZO als onderaannemer van MNO Vervat onder begeleiding van een HOBAS monteur. Met 3 man heeft men het klusje binnen 10 uur geklaard.  Subscribe to Newsletter